.

Kako da sačuvate klimu

 

                        
                         Kako da sačuvate klimu ?

                 Važni momenti u izgradnji drvenih kuća

   Smanjenje gubitka toplotne energije u drvenoj kući može se    izvesti na dva načina.
   Prvi način na koji se može smanjiti gubitak
   toplotne energije u drvenoj kući jeste povećavajem
   debljine obloge, odnosno zida.

To izaziva povećanje potrošnje materijala,povećava  težinu konstrukcije zida i povećava opterećenje na temelj, što automatski podrazumijeva povećanje troškova na izgradnju.

Drugi način na koji možete smanjiti gubitak toplotne energije jeste korištenje savremenih i efikasnih toplotno izolacionih materijala.

Naši stručnjaci su visoko obučene arhitekte, dizajneri, proizvođači materijala, građevinci. Svi naši stručnjaci su sa iskustvom preko deset godina.
Naši stručnjaci su u stanju da smanje troškove izgradnje drvenih kuća i ostalih objekata od drveta, bez obzira na složenost vaših zahtjeva, kroz upotrebu naprednih tehnologija i materijala za projektovanje, proizvodnji i izgradnju materijala za izgradnju drevnih kuća.  Važnu ulogu na smanjenje gubitka toplotne energije ima   otpornost na vlagu.Vlažno izolacijski materijal gubi svoje   osbine.
  Prilikom izgradnje kuće morate znati ne samo svojstva   materijala od kojeg je kuća izgrađena, nego da ih i koristite   pravilno, potrebno je da znate proces prenosa toplote koji se   javljaju tokom izgradnje drvenih kuća.
  Istraživanja pokazuju da se u kući izgrađenoj od čvrstog drveta najuspješnije kombinuju zahtjevi svih vrsta udobnosti: toplotni, higijenski i bez vlage.
Drvo kao „živi” materijal ima dobru energiju i pozitivno utiče na vlasnika kuće kao i njegove pordice i svih članova porodice.
Koeficijent toplotne provodljivosti drveta je relativno mali, pa drvo spada među najbolje izolacijske materijale za izgradnju objekata.

 


 

 

 

  

  Ukupan gubitak toplote zavisi od konstrukcije kuće.
  Zimi hladan vazduh prolazeći kroz debljinu zida, uzrokuje   pad temperature unutar strukture zida i na njegovoj   površini,a prodirući u sobu, hladi vazduh u zatvorenom   prostoru i uzrokuje dodatni gubitak toplote.
  Svi ovi procesi se moraju uzeti u obzir prilikom izgradnje   drvene kuće.
Prozori imaju mnogo lošiju toplotnu zaštitu, na primjer duplo zastakljeni prozori imaju termički otpor 2-3 puta niži od zida.Dakle prozor može da izgubi i do 30 % toplote.
Gubitak toplote kroz plafon na spratu je 3-10 % od ukupnog gubitka toplote, zbog toga treba voditi računa da temperatura blizu poda ne bude više od 2 stepena ispod temperature unutrašnjeg vazduha u prostoriji, takođe na potkrovlju treba obratiti pažnju na smanjenje gubitka toplote kroz krov.
Projenjeni gubitak je negdje oko 10 % toplote, a na ventilacionim delovima krova poput dimnjaka gubitak toplote je i do 25 %.

O svim tim i drugim tehničkim rešenjima prepustite našem stručnom timu koji će Vašu maštu i sve Vaše želje sprovesti u dijelo.

Vaše Brvnare Lukač

 

 

 

 

 

 

 

 

 
      www.ekobrvnare.net

ad1

             Kako gradimo

GoMedia Arsenal

           Dizajn eksterijera

GoMedia Arsenal

     Video zapis 3D objekta

GoMedia Arsenal

                3D Objekti

ad1

                  Kontakt

  Brvnare Lukač

     30 Septembar br.6
     Rožaje, Crna Gora

Telefoni : mob.    +382 67 521 128 
              mob.    +382 68 635 109  
              fiksni     +382 51 271 240   

Email:          [email protected] 
                   [email protected] 
                   [email protected]

Web adrese :www.eccobrvnare.com 
                   www.ekobrvnare.net 
                   www.brvnare.net
                   www.brvnarelukac.com
                   www.brvnareluac.rs